Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Leuven ligt op een knooppunt van het Belgisch spoornet. Er zijn regelmatig treinen vanuit alle uithoeken van het land. Voor de laatste vertrektijden naar de belangrijkste provinciesteden in Vlaanderen verwijzen wij jou door naar de website van de NMBS. Daar vind je ook een handige reisplanner om snel het ideale vertrek- en retourtijdstip uit te rekenen.

Tevens zijn verschillende steden verbonden met Leuven Station via de bussen van De Lijn. Op de website van De Lijn kan je eenvoudig je route plannen vanuit je thuisadres naar Leuven Station.

Een bijkomend voordeel voor onze internationale bezoekers: Leuven is rechtstreeks met de trein te bereiken vanuit de luchthaven, Brussel Nationaal.

GRATIS pendelbus Leuven station
Het ZBF organiseert een GRATIS pendelbus van Leuven Station naar de Brabanthal en terug.

Reistijden:

Zaterdag van 11u tot 22u30
van 22u30 tot 00u05 (enkel retour)
om de 10 minuten
Zondag van 11u tot 19u30
van 19u30 tot 21u05 (enkel retour)
om de 15 minuten

Met de auto

Brabanthal ligt strategisch in hartje Brabant, aan de expressweg Meerdaalboslaan (N25) die de Tiensesteenweg (N3) met de Geldenaakse Baan verbindt.

  • op 4 km ten zuidoosten van Leuven-centrum
  • op 7 km van de aansluiting van de E314/A2 met de E40
  • op 1 km van de E40, afrit nr. 23a Haasrode-Heverlee
  • directe verbinding via autowegen met Brussel, Luik, Hasselt…en vlotte verbinding via hoofdwegen met Sint-Truiden, Tienen, Mechelen

GPS adres: Brabantlaan 1, 3001 Heverlee
GPS coördinaten: 50.854637, 4.727806

Via de volgende link bekijk je alles in Google Maps.

Wegbeschrijving vanaf de E40
Neem afrit 23a en volg de richting Haasrode. Aan de tweede verkeerslichten slaat u rechtsaf. Aan de linkerkant vindt u Brabanthal.

Wegbeschrijving van de Tiensesteenweg (N3)
Aan het kruispunt met de expressweg Meerdaalboslaan (N25), rijdt u de N25 op. Aan de eerste verkeerslichten links afslaan. Aan de linkerkant vindt u Brabanthal.

Zorg er voor dat je ook een verantwoordelijke bestuurder tot je beschikking hebt.