Ambacht van de Belgische bieren

glas

De vorige edities van het Zythos Bierfestival kunnen we ongetwijfeld een ode aan het Belgische Artisanale Bier noemen. De bezoeker laten kennis maken met de vernieuwingen van de bijna 600 Belgische brouwerijen en bierfirma’s is onze grootste drijfveer om de komende editie te organiseren. Het internationale karakter van dit festival bewijzen de bezoekers uit meer dan 30 landen. Het ZBF is en blijft het grootste bierfestival ter wereld uitsluitend gewijd aan het Belgische gerstenat.

Ook dit jaar voorzien wij 88 standen, bemand door meer dan 100 brouwerijen en bierfirma’s. Wij verwachten opnieuw ongeveer 600 ambachtelijke bieren te kunnen aanbieden in de Leuvense Brabanthal.

Aan al de standen kan je in ruil voor 1 of 2 jetons één van de vele aangeboden Belgische bieren proeven. Dat proeven gebeurt in een degustatieglas van 10 cl. Iedereen is welkom op het ZBF, de toegang is gratis. Om te degusteren dien je wel een startpakket aan te kopen. Het schenken van de bieren gebeurt enkel aan personen van 16 jaar of ouder.

Kortom, het ZBF is een ideaal kader om met de ganse familie het Belgische ambacht van het bierbrouwen te (her)ontdekken en te degusteren.